Protocol

Protocol

De protocollen die afgelopen voorjaar vanuit NOC-NSF zijn opgesteld, zijn door de KNVB overgenomen voor sporters, trainers, ouders, etc. en zijn hier in te zien. 

Omdat het corona-virus nog steeds actief is, is het belangrijk is om je bezoek aan onze vereniging goed voor te bereiden. Lees voorafgaand aan training en wedstrijd goed de protocollen door, bedenk wat er van je verwacht wordt, volg de aanduidingen op het sportcomplex en houd je aan de aanwijzingen van de beheerder.  

De belangrijkste aandachtspunten zijn: 

Trainingen en wedstrijden 

 • Let wel: voor senioren en spelers van O19 is de 1,5 meter afstand-regel alleen op het veld losgelaten; daarbuiten geldt deze vanzelfsprekend wel. 
 • Er mogen maximaal 2 spelers in de dug-out zitten. Overige (wissel)spelers zullen naast de dug-out op 1,5 meter van elkaar moeten plaatsnemen. 
 • Voor elftallen tot en met O17 geldt bovenstaande niet. 

  Kleedkamers 
 • De kleedkamers zijn open, gebruik de ingang tot kleedkamergebouw (aan kant ruimte beheerder) en verlaat kleedkamergebouw via kleedkamer 6 (achterkant). Hierdoor is er 1 looprichting (zie ook pijlen op de grond). 
 • Voor de elftallen tot en met O17 geldt dat zij gebruik kunnen maken van de kleedkamers en kunnen douchen. Per team mag er maar één volwassene in de kleedkamer. 
 • Voor de elftallen O19 en senioren geldt dat er maar 6 spelers tegelijkertijd gebruik mogen maken van de kleedkamer. Bovendien kunnen maar 2 spelers tegelijkertijd douchen in de kleedkamers 3 tot en met 12. In kleedkamer 1 en 2 kunnen er 3 tegelijk douchen, omdat daar 6 in plaats van 4 douchekoppen hangen. Houd hiermee dus rekening voor wat betreft omkleden en douchen. 
 • Uiteraard kunnen O19 en senioren ook gewoon in sportkleding naar de training komen. 
 • Als jongere spelers nog niet in staat zijn om zichzelf om te kleden, is het verstandig om ze omgekleed naar training en wedstrijd te laten gaan. Ouders kunnen namelijk niet de kleedkamer in om hun zoon/dochter hiermee te helpen. 

  Gebruik bidons 
 • Neem eigen fles(sen) water mee en gebruik niet de bidons. Wil je de “team” bidons wel gebruiken, geef dan elke bidon een nummer en laat ieder “zijn nummer” gebruiken. Dit uiteraard ivm preventie. 

 

Publiek langs de lijn 

Zowel bij trainingen als bij wedstrijden mogen ouders, supporters en belangstellenden weer langs de lijn staan, op voorwaarde van inachtneming van de Corona-regels. De belangrijkste hierbij zijn natuurlijk het thuisblijven bij klachten en de 1,5 meter afstandsregel. 

 

Al met al zijn we ondertussen allemaal natuurlijk gewend geraakt aan de landelijke corona-maatregelen. Thuisblijven bij klachten en je laten testen, onderling 1,5 meter afstand houden, handen wassen en kuchen en niezen in de holte van je arm zit al aardig in ons systeem. Daarom verwachten wij dat dit ook in het nieuwe voetbalseizoen iedereen zal lukken.  

Wij hopen mede door bovenstaande aandachtspunten voor alle spelers en ouders weer veel voetbalplezier te zien op en rond de velden van ons sportpark. 

Bestuur
vv Dieren 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!