Spelregels m.b.t. veilig voetballen bij vv Dieren

Spelregels voor spelers, speelsters, ouders, kader en bezoekers m.b.t. veilig voetballen bij vv Dieren

Omdat het corona-virus nog steeds actief is, is het belangrijk om je bezoek aan onze vereniging goed voor te bereiden. Lees voorafgaand aan training en wedstrijden goed de protocollen door, bedenk wat er van je verwacht wordt, volg de aanduidingen op het sportcomplex en houd je aan de aanwijzingen van de beheerders en coronacoördinatoren.

De protocollen die afgelopen voorjaar vanuit NOC-NSF zijn opgesteld, zijn door de KNVB overgenomen voor sporters, trainers, ouders, etc. en zijn hier in te zien.

De belangrijkste aandachtspunten zijn:

Trainingen en wedstrijden

• Let wel: voor senioren en spelers van O19 is de 1,5 meter afstand-regel alleen op het veldlosgelaten; daarbuiten geldt deze vanzelfsprekend wel.
  • Er mogen maximaal 2 spelers in de dug-out zitten. Overige (wissel)spelers zullen naast de dug-out op 1,5 meter van elkaar moeten plaatsnemen.
  • Voor elftallen tot en met O17 geldt bovenstaande niet.

Kleedkamers en wedstrijdbesprekingen

• De kleedkamers zijn open, gebruik de ingang tot kleedkamergebouw (aan kant ruimte beheerder) en verlaat kleedkamergebouw via kleedkamer 6 (achterkant). Hierdoor is er 1 looprichting.
  • Voor de teams O07 t/m O11 geldt dat zij geen gebruik maken van de kleedkamers en in wedstrijdtenue naar de vereniging komen. Na afloop douchen de kinderen ook thuis. Dit geldt zowel voor de trainingen, als ook voor de wedstrijden. De achterliggende reden hiervoor is, dat bij onze jongste jeugd ouders veelal in de kleedkamer een helpende hand bieden en we daardoor de 1,5m afstand niet meer kunnen garanderen als vereniging. Ook het verzoek aan ouders/leden om de onderlinge afstand te waarborgen voor de ingang van de kleedkamers. Ook voor bezoekende teams in deze leeftijdscategorie gelden deze regels.
  • Voor de elftallen O12 tot en met O17 geldt dat zij gebruik kunnen maken van de kleedkamers en kunnen douchen. Per team mag er maar één volwassene in de kleedkamer.
  • Voor de elftallen O19 en senioren geldt dat er maar 6 spelers tegelijkertijd gebruik mogen maken van de kleedkamer. Bovendien kunnen maar 2 spelers tegelijkertijd douchen in de kleedkamers 3 tot en met 12. In kleedkamer 1 en 2 kunnen er 3 tegelijk douchen, omdat daar 6 in plaats van 4 douchekoppen hangen. Houd hiermee dus rekening voor wat betreft omkleden en douchen.
  • Uiteraard kunnen O19 en senioren ook gewoon in sportkleding naar de training komen en eventueel thuis douchen
  • Teambesprekingen gebeuren op of bij het veld.
  • Tijdens de rust blijven de spelers op het veld.

Gebruik bidons

• Neem eigen fles(sen) water mee en gebruik niet de bidons. Wil je de “team” bidons wel gebruiken, geef dan elke bidon een nummer en laat ieder “zijn nummer” gebruiken. Dit uiteraard i.v.m. preventie.

Publiek langs de lijn

Zowel bij trainingen als bij wedstrijden mogen ouders, supporters en belangstellenden weer langs de lijn staan, op voorwaarde van inachtneming van de Corona-regels. De belangrijkste hierbij zijn natuurlijk het thuisblijven bij klachten en de 1,5 meter afstandsregel.

Bezoek kantine

In de kantine gelden eveneens een aantal regels. Voor 18+ geldt dat je voor het betreden van de kantine de gezondheidscheck doet. Scan de QR-code met je telefoon en vul de vragenlijst in. Er is ook een papieren versie beschikbaar. In de kantine zijn alleen zitplaatsen. Is er geen zitplaats meer beschikbaar dan kun je binnen helaas niets nuttigen. Buiten uiteraard wel, verlaat de kantine dan direct na ontvangst van je bestelling. Houd afstand in de kantine en verplaats geen stoelen en tafels. Het is mogelijk dat de kantine beperkt open is.

Al met al zijn we ondertussen allemaal natuurlijk gewend geraakt aan de landelijke corona-maatregelen. Thuisblijven bij klachten en je laten testen, onderling 1,5 meter afstand houden, handen wassen en kuchen en niezen in de holte van je arm zit al aardig in ons systeem. Daarom verwachten wij dat dit ook in het nieuwe voetbalseizoen iedereen zal lukken.

We vinden het erg vervelend jullie met deze maatregelen te moeten confronteren. We realiseren ons dat deze regels gevolgen kunnen hebben voor de dienstverlening die we voor corona gewend waren. Toch benadrukken we dat we hierin geen keuzevrijheid hebben. De veiligheid van leden, bezoekers en vrijwilligers staat voorop! Volg a.u.b. de aanwijzingen op van beheerders, coronacoördinatoren en kantinepersoneel. Zo houden we het samen leuk...

Sportieve groet!

vv Dieren