De Legends nemen revanche!

v.v. Dieren 2 (zon)

AZC 5

10 maart 2024 10:30

R. Bosveld

Sportpark Het Nieuwland
Admiraal Helfrichlaan 99
6952GD
DIEREN
tel. 0313-427938

Zoals u kon lezen in het vorige verslag stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen AZC uit Zutphen op het programma. We begonnen om 10:30 en niet om 11:00 , zoals het heel even stond in het vorige verslag, We Gaan was weer messcherp!

Misschien dat Pita dat wel had gelezen want die kwam rustig een stief kwartiertje te laat. Met het dubbel vergeten van zijn fiets sleutel was dit ook de reden dat hij na de wedstrijd het Lulletje van de Week kreeg uitgereikt. Soms zit het mee, soms zit het tegen (:

We komen de kleedkamer binnen en gaan rustig aan omkleden. Vandaag stond SuperSub in het hok. Kleinigheidje : Kiekoe had het keepersteneu geleend voor een feestje vrijdag avond. En niet meer kunnen wassen, het tenue rook nog een beetje naar de alcohol. Ach ja, hoort er bij hè ;)

Dat we met een keeper spelen is voor iedereen wel bekend. Al heeft de Trainert daar vaak moeite mee, tijdens het opnoemen van de opstelling vergeet hij de keeper. En nee, dat is niet de eerste keer. En nee, waarschijnlijk ook niet de laatste keer :)

We beginnen vandaag wederom met 2 inleners, Maks en Schwarzenegger bedankt!  De volgende elf mogen beginnen : SuperSub dus op het hok. Kiekoe, Milko , Muck en Pita staan achterin. AlBundy, Maks en Ramona in de midden. Voorin MiniLoos, MiniMe en We Gaan. Op het bankie Schwarzenegger , Antilope & OKK.

De wedstrijd gaat mooi gelijk op. Balbezit is 47% voor de Legends en 53% voor de mannen uit Zutphen, tegenwoordig houden we alles bij. Maar de kansen zijn voor de gastheren van v.v. Dieren. De Legends staan goed en geven niet veel weg. Toch word het 0-1 door een eigen doelpunt van Milko. Een lage voorzet die verkeerd word ingeschat door SuperSub en Milko. Waarbij de bal via Milko in de eigen goal verdwijnt.

De Legends laten het er niet bij zitten en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Via vele flanken komt de bal bij de uitstekende spelende AlBundy. Die geeft een afgemeten voorzet op Ramona, die de bal keihard door de benen van de keeper schiet. De dikverdiende 1-1 staat op het spreekwoordelijke scorebord.

Even rusten met een lekker bakkie thee. We weten dat er meer te halen valt dan een gelijkspel. Zo blijven doorgaan en dan komt het goed! Dus we beginnen de tweede helft met veel vertrouwen.

Maar de mannen uit Zutphen hebben natuurlijk dezelfde gedachten. En daar spelen een paar voetballers met goede kwaliteiten. Veel wisselingen, loopacties en individuele acties zorgt er voor dat de Legends scherp moeten blijven achterin. Toch zijn de grotere kansen voor ons. En de 2-1 valt dan ook snel na de rust. Wie anders als onze Miniloos die op de uiste plek staat.
En hoe snel die voorsprong valt, zo snel is die ook weer weg. Door een penalty van hunnie word het weer 2-2. SuperSub zat er goed bij maar kon deze helaas niet stoppen.

De penalty werd gegeven door scheidsrechter Balou. Ja, u leest het goed Balou. Normaal word de scheidsrechter altijd geregeld door de club. Dit was dit weekend niet geregeld want diegene is er mee gestopt. Wat er precies is gebeurd weten we niet. Maar dat niet alleen wij maar ook het 3e en het 4e hadden geen scheidsrechter. Gelukkig konden we dit allemaal oplossen maar dat de club dit beter had moeten doen is wel duidelijk.

Na de 2-2 wil AZC meer en schuift een extra aanvaller mee naar voren. Dat daar meer ruimtes van komen spreekt voor zich. En daar maken de Legends goed gebruik van. Na een mooie actie van Antilope komt de bal bij We Gaan terecht en die maakt de verlossende 3-2.

Met man en macht verdedigen de Legends de voorsprong. Kiekoe, Ramona, Milko en Supersub houden alles tegen. We Gaan en Antilope lopen het snot voor de ogen. Maar dan doe ik de rest tekort mee want iedereen heeft keihard gewerkt voor de drie punten. Complimenten aan heel het elftal!

De overwinning is een feit en we staan weer in het linkerrijtje. Hieronder het overzicht van de actuele stand :

1. Lochem        14-40

7. Keijenborg     15-17

2. Vorden         13-37

8. Klarenbeek    14-16

3. Warnsveld   12-22

9. Anadoulu       15-13

4. AZC              15-22

10. Pax               11-11

5. Angerlo        13-20

11. Hc 03           14-10

6. De Legends 12-17

12. Loenermar  14-09

U ziet een hoop verschil in wedstrijden. Helaas is dat niet anders maar er is nog zat mogelijk. Na twee mooie overwinningen in de laatste twee wedstrijden tegen de nummer 3 en 4. Komt er nu een wedstrijd  aan tegen de nummer 7. Een mooie pot om uit te lopen tegen Keijenborg. De eerste wedstrijd werd 2-2.

We spelen wederom thuis en dit keer ook gewoon weer om 10:30 , toch We Gaan ?

Hopelijk heeft de club nu wel een scheidsrechter geregeld. Want anders moet Balou weer de fluit uit …. halen. U mag het zelf invullen ;) Of toch misschien Ciska, want die heeft het 4e zondag ook al gefloten , of toch niet ?

Tot op de velden!

Milko