De VaR debuteert bij de Legends.

v.v. Dieren 2 (zon)

Keijenburgse Boys 3 (zon)

17 maart 2024 10:30

Anoniem

Sportpark Het Nieuwland
Admiraal Helfrichlaan 99
6952GD
DIEREN
tel. 0313-427938

Ja mensen, u leest het goed. De VaR heeft afgelopen zondag voor het eerst bij de Legends ingegrepen. Maar daar komen we later op terug.

Volgens , onze altijd scherpe , Kiekoe kwamen de mannen van ver op bezoek op Sportpark ‘t Nieuwland. Namelijk uit Tsjechieslowakijenborg. Als u weer waar het ligt, hoor ik het graag ;-)

We verzamelen rond de klok van 09:30. De meeste komen fris en fruitig aan, de andere met een lichte kater. Maar één iemand spant de kroon : We Gaan. Aardig strompelend op de benen komt hij aanwaggelen. Een zware nacht gehad ? Dat konden we wel zien inderdaad.

Maar respect dat je er was We Gaan, er zijn mensen die zeggen af voor minder. Alleen jammer van de Keukendienst, ruil je volgende keer even met Beste? Die nam je taken over (:

En dat was nog niet alles, want AlBundy en Balou waren ook te laat. Balou was de Balou en extra tenue vergeten. Maar goed dat AlBundy zei dat we die toch nodig hadden, want Balou vroeg of hij deze nog moest ophalen.

Romana deed er nog een schepje bovenop. Misschien had Zanger Rinus er nog even zin in want Romana kwam een klein uurtje te laat ):

Dan is de warming-up gedaan en gaan we ons klaarmaken voor de wedstrijd tegen de mannen uit Tsjechieslowakijenborg. Uit werd er daar 2-2 gespeeld maar zat er veel meer in voor de Legends. Revanche was dus op z’n plaat. We beginnen met de volgende elf.

Waldorf

Kiekoe          Pietertje       Hulk      Pita

TimmieT              Milko           SuperSub

AntiLope         We Gaan       Sonic

MiniMe, Romana en AlBundy beginnen op de bank. U ziet een nieuwe naam?! Ja, dat klopt. Of het zijn nieuwe bijnaam is , is nog niet bekend. Maar dat Sander razend snel is heeft hij vandaag weer bewezen. En weer mee wilt doen, wederom dank Sander.

De wedstrijd begint en het spelbeeld is duidelijk. De Legends willen graag voetballen, laten het balletje rustig rond gaan , op zoek naar het vijandelijk doel. Waar de gasten het meer op de lange bal gooien.

Na een paar mooie aanvallen komt de bal bij de tweede paal en word deze knullig in het eigen doel gewerkt 1-0. De verdediging staat goed en er word niks weg gegeven. De 2-0 laat ook niet lang op zich wachten.

Na een weergaloze assist van Milko op Sonic blijft hij kalm voor de goal 2-0.

Dat is ook meteen de ruststand. We Gaan heeft de rust als speler niet gehaald, na een half uurtje was de pap op en mocht hij lekker op het bankie bij komen.

Lekker bakkie thee en twee wissels verder , gaan we de tweede helft in.

➡️ Romana & AlBundy.

⬅️ TimmieT & SuperSub.

De tweede helft veranderd er niet veel aan het spelbeeld. En de Legends hebben de wedstrijd volledig onder controle. De 3-0 komt er dan uiteindelijk ook van Milko.

Een vrij trap, rond de 20 meter, verdwijnt een keer niet in de bovenhoek maar onder in de hoek. Met behulp van de keeper, een heet kroketje was het dit keer.

Niet veel later het moment waar iedereen het nog over heeft over dagen, maanden of wel jaren! De VaR heeft zijn intrede gemaakt bij de Legends in de Kelderklasse.

Een lange bal op MiniMe, word fenomenaal met de hak door de benen gespeeld en precies voor de voeten van Sonic. Die rond koeltjes af.

De grensrechter vlagt en de scheidsrechter gaat er heen. Volgens onze zeer betrouwbare Sponsort was het geen buitenspel.

Maar dan komt het gebaar van de scheidsrechter : de VaR heeft ingegrepen. Maar omdat de assist zo mooi was van MiniMe, tellen we hem voor de helft 3,5-0.

Gelukkig maakt Sonic alsnog zijn tweede treffer van de ochtend. Na een mooie individuele actie schiet hij de bal keihard langs de keeper , die de bal alleen maar heeft horen langs suizen. Uit metingen blijkt dat de bal een snelheid had van meer dan 100 km/u. Zo is de eindstand van 4,5-0 terecht gekomen.

Na de wedstrijd mag Pita het Lulletje van de Week uitreiken. Hij spaart AlBundy,Balou en Romana voor het te laat komen. U verwacht het al : We Gaan is de LvdW. Met als positieve afsluiter, nu kan jij hem volgende week uitreiken;)

Wederom een puike prestatie van de Legends. Iedereen weer keihard gewerkt voor elkaar. Er gaan zelf al geruchten of de anti er niet af kan bij Antilope, hij had weer genoeg kilometer in de benen!

Blijf dit volhouden mannen!

Na deze overwinning stijgen de Legends een plekje op de ranglijst en staan nu op een mooie 5e plaats. Volgende week weer een uitwedstrijd. Een latertje: om 12:00 uur in Vorden. Tegen de gedeelde koploper.

Wie weet , tot dan!