Uit naar Pax, als het weer maar mee zit.

Pax 6 (zon)

v.v. Dieren 2 (zon)

1 april 2024 11:30

M. Nijenhuis

Sportpark 't Elderink
Elderinkweg 5
7255KA
HENGELO GLD

Uit naar Pax, als het weer maar mee zit.

Als het weer maar mee zit. Want de velden in Hengelo zijn niet van kunstgras maar van gewoon gras. En die zijn zwaar en drassig kan ik u vertellen. Ze proberen het mooi bespeelbaar te houden maar dat lukt niet echt helaas. Want het weer zat niet echt mee. Maar gelukkig ziet het sportcomplex en de keuken er top uit.

En dat de balletjes gehakt lekker zijn werd ons vooraf al ingefluisterd door onze Balou. Dus die werden na de wedstrijd ook zeker geprobeerd door menig Legends. En lekker waren ze zeker. En over eten gesproken :

TimmieTosti was ook weer van de partij. Maar of want hij had zich eerst afgemeld of toch niet ? Of is Pasen en Pinksteren niet hetzelfde ? Ach ja, hij was er gelukkig wel weer bij!

We mogen dus niet warm lopen op het veld waar we spelen, een van de regels om het veld te sparen. Maar op een klein bij veldje waar net 2 teams op kunnen bewegen.

De voorbereiding is dus niet lekker, maar we doen het ermee.

We waren ook wat later omdat we Hulk nog moesten oppikken bij het station in Vorden. Hij was een weekendje weg maar is eerder terug gekomen om mee te ballen. Hulde Hulk, Hulde. Karen ook bedankt natuurlijk :)

De wedstrijd begint niet zoals de laatste weken. We beginnen wel met de volle focus maar op een of andere manier wil het niet lukken. En dat zag Waldorf ook van uit de zestien. Hij heeft de eerste helft niet veel te doen gehad. En vertelde tegen Milko : “Dit is niet onze wedstrijd “.

Dan hoop je dat je snel scoort en de wedstrijd om draait. Maar de kansen die Kampioenmakert krijgt zijn niet aan hem besteedt. En Milko ziet zijn vrije trap op de paal belande. Een 0-0 ruststand staat genoteerd en gaan even rusten met een warm bakkie thee.

De tweede helft bijt de thuisploeg iets meer van zich af en krijgt het ook wat kansjes. Ze zetten wat dingen om en er komt een typische Pax spits in. Hoe die eruit ziet mag u zelf invullen (;

Helaas mocht dat voor hun , maar voor ons wel, niet baten. Ondanks er wel meer gevaar word gecreëerd , word er niet gescoord. Dit ook door uitstekend optreden van Waldorf.

Toch blijven de grootste kansen voor de mannen uit Dieren. Maar word er niet gescoord, tot de 84e minuut. Na goed doorzetten aan de linkerkant , komt de bal voor de voeten van Ah Nee. Die twijfelt niet en schiet heel beheerst de bal tegen de touwen. De dik verdiende 0-1 staat dan eindelijk op het scorebord.

Mooi voor Ah Nee, want die komt net terug van een blessure en is meteen belangrijk voor de Legends! Helaas zijn er wel twee blessure gevallen bij en allebei met kuit problemen. Hopelijk zijn MiniLoos en Milko weer snel van de partij.

De wedstrijd word vakkundig uitgespeeld en zo nemen de Legends de drie zwaarbevochten maar dik verdiende punten mee naar Dieren. Zo houden wij de 5e plaats in eigen handen.

En kunnen aankomende zondag uit lopen op nummer 6, Angerlo Vooruit. Dan komen deze heren op bezoek op sportpark T Nieuwland. De wedstrijd begint om 10:30, hopelijk zien we u dan weer.

De Legends kunnen alle support goed gebruiken :) Dat deden een aantal jongens van Zaterdag 4 afgelopen maandag ook, hulde mannen!

Rest mij u nog te vertellen wie het Lulletje van de Week heeft mogen ontvangen. Deze is uitgereikt aan de Kampioenmakert, dit vanwege de grote kansen die hij heeft gemist. Ik kan u ook meteen vertellen dat hij de komende drie weken van de KM in bezit is. Want die gaat een lekker reisje maken naar Turkije met een hoop BN’ers en Nederlandse zangers! We zien de foto’s tegemoet :)

Tot zondag!