Admiraal Helfrichlaan 99
6952GD
DIEREN
tel. 0313-427938

We zijn over de helft.We hebben het druk. Ja, u leest het goed. De Legends hebben het druk. Afgelopen donderdag speelden we thuis tegen masv en maandag stond de wedstrijd tegen vvo alweer op het programma.Dan denkt u , op de helft? Dat klopt. Want aankomende donderdag staat de thuiswedstrijd tegen Eldenia 9 op het programma en zondag uit naar OVC in Oosterbeek. Dus lekkere drukke dagen in het verschiet, waar we dus al op de helft zitten.Ook gingen er nog een hoop Legends erop uit. Een deel naar de camping en een deel naar Pension Orketal. Een mooi hotel in Medebach, gerund door Martin en Hannie. Wel bekend in Dieren en omstreken. Een bezoekje is het meer dan waard.We spelen dus twee wedstrijden in korte tijd. En 1x tegen Arnhem en 1x tegen Velp. Ik wil het nooit te veel hebben over de tegenstander maar wil toch 1 puntje aan kaarten. Twee teams die goed kunnen voetballen maar wat kunnen ze zeuren.. Alles wat ze mee krijgen, is allemaal prima. Maar ho, mocht de scheidsrechter een keertje tegen hun fluiten is de wereld te klein. Te triest voor woorden.Donderdag speelden we tegen masv, een goed voetballende ploeg. Met oud gediende Nicky Hofs in de gelederen. Een elftal die weet van elkaar wat ze aan elkaar hebben en precies weten wie wel of niet wat kan.Daar hadden wij helaas geen antwoord op. Ondanks dat we keihard hebben gewerkt om de drie punten thuis te houden , is dat niet gelukt. De Legends speelden een prima pot en kwamen zelfs op een 3-2 voorsprong. Maar konden die niet vasthouden. Een 3-5 verlies. Helaas konden wij onze buren, de Boys, er niet mee helpen. Want die zijn samen met masv aan het strijden om het kampioenschap.Het helpt niet dat onze keeper in de eerste helft al kramp krijgt in zijn… ja, ik weet het niet meer maar toch. Kramp in de eerste helft is een beetje raar, maar na een  rentree van 6 maanden is hem dat vergeven.Een wedstrijd waar ik nog een A4tje of 8 mee kan vullen maar dat ga ik niet doen. Er gebeurde in hoop in de wedstrijd en daar buiten. We werden zelfs met vuurwerk onthaald door onze 1-koppige harde kern! Geweldige sfeer actie , blijf zo doorgoan moatje!Een paar dagen rust en dan staat de volgende pot alweer op de planning. Thuis tegen vvo. Een zonnige dag, heerlijk voetbal weer. Om te spelen maar ook om te kijken natuurlijk. En dat gebeurde ook, er was veel veel support, waarvoor dank namens de Legends.Misschien had het te maken dat onze O19-1 om 12:00 thuis moest spelen tegen Jonge Kracht. Een wedstrijd in de 4e divisie, waar ook veel publiek op af kwam. En onze jongens doen het goed onder leiding van Wybren Kalsbeek. Na afgelopen 3 punten los met nog 4 wedstrijden te gaan. Succes jongens , op naar de 3e divisie.Toch leuk dat onze Legends dan een voorwedstrijd mogen spelen. Het was een eer. En we gaven het goede voorbeeld. Een mooie winst partij tegen vvo.Een eerste helft die gelijk op ging aan elkaar maar waar de Legends wel de kansen koeltjes afmaakte deed vvo dat niet. Waar onze spits MiniLoos twee keer toe sloeg deed de tegenstander dat gelukkig maar 1 keer. Alhoewel het wel een klein foutje was van Waldorf, maar die moet er nog wel even in komen hè ;-) 2-1 de rust in.De tweede helft zijn de Legends wakker en wederom scherp voor de goal. Doelpunten van Hulk, Papa & Mini mini me zorgen dat de overwinning niet meer in gevaar komt.Vlak voor tijd loopt de wedstrijd nog een beetje uit de hand. Milko, die de tweede helft de vlag overnam van Ciska, die al moe en voldaan was na de eerste helft vlaggen,  vlagde terecht voor buitenspel.Echter waren de de geel zwarte uit Velp het daar wederom niet mee eens. Wat er gezegd werd zal ik maar niet herhalen, maar wat kunnen volwassen mannen zich laten gaan op kelderkamer niveau.De goed fluitende scheidsrechter floot 5 minuten eerder af en dat was ook prima. Daarna lekker een pilsje in de kleedkamer en kantine en iedereen was het al snel vergeten.Helemaal nadat de Sponsort aka InterimTrainert had gemeld dat er een paasbrunch klaar stond voor iedereen. Dit om het heugelijke feit te vieren dat onze Sponsort 60 jaar is geworden. Nogmaals van harte topper!!Nu de neuzen weer naar de volgende wedstrijd en dat is alweer aanstaande donderdag thuis tegen Eldenia. Een leuke ploeg waar we al tegen gespeeld hebben, een gelijk opgaande wedstrijd , die wij vorige keer mochten winnen.Komen jullie ons weer toejuichen naar de overwinning? Aanvang 1830, vroege aanvang maar daarna een lekker pilsje drinken samen met de Legends!Wie weet tot dan ,